Прокуратурата е образувала досъдебно производство за катастрофата, в която пострада бившият

...
Прокуратурата е образувала досъдебно производство за катастрофата, в която пострада бившият
Коментари Харесай

Катастрофата с Вежди Рашидов се засекрети в прокуратурата

Прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане за злополуката, в която пострада някогашният депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов, оповестиха за " СЕГА " от Столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Инцидентът се случи във вторник на оживено кръстовище между бул. " Гоце Делчев " и бул. " България " в София.

Прави усещане бързината, с която държавното обвиняване се задейства по случая. Само ден след произшествието на пътя е формирано следствие, което значи, че има данни за осъществено закононарушение. От Столична дирекция на вътрешните работи обаче отхвърлиха да дадат детайлности за аргументите за злополуката и кой от водачите е виновен. По неофициална информация в медиите Рашидов е карал лекотоварен автомобил, който е минал на алено по бул. " България " и се е блъснал в друга кола, след което се е обърнал до трамвайните релси. 

Столична дирекция не отговори дали има формиран акт за нарушаване на пътя с аргумента, че има формирано досъдебно произвеждане. От полицията оповестиха само, че взетите алкохолни проби от участниците в случая са негативни и че няма други потърпевши с изключение на Вежди Рашидов. Това повдига въпроса какво е дало причина за започване на наказателно дело по случая, откакто няма лидер с над 1,2 промила алкохол или породени телесни повреди. Единствено с позволение на наблюдаващия прокурор могат да се разгласят каквито и да е обстоятелства за злополуката.

" Сега " изпрати въпроси за досъдебното произвеждане за случая с Вежди Рашидов на ръководителя на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, само че не получихме отговор.

Вежди Рашидов е ваятел и министър на културата в първото и второто държавно управление на Бойко Борисов. Бил е също общински консултант в Столична община и депутат в 44-тото и 45-тото Народно заседание от партия ГЕРБ. Рашидов е разследван и преди поради своенравното поведение на пътя. На 29 ноември 2001 година Рашидов, дружно с различен общинския консултант от СДС се сбиват с служител на реда, откакто колата на скулптора е паркирана погрешно пред Столична община. Полицаят е със строшен нос, а случаят е сниман от екип на телевизия „ Евроком “ и от охранителната камера на общината. На идващия ден те са задържани и прокуратурата завежда дело за лека телесна щета на служител на реда и безчинство. На 5 април 2002 година прокуратурата приключва делото против Вежди Рашидов с претекста, че закононарушенията не са осъществени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР